Micho
Micho 11 May 2019
10
watermark logo

Up next

ኢንጂነር ስመኘው በቀለ መገደላቸውን ኢቲቪ አረጋገጠ Simegnew Bekele ETV report.
09 Jul 2019
ኢንጂነር ስመኘው በቀለ መገደላቸውን ኢቲቪ አረጋገጠ Simegnew Bekele ETV report.
ETIOPIX PRIME MEDIA · 1 Views

Report Tv-KPA lë në fuqi pushimin e Vettingut, Mirela Fana 15 vite larg sistemit të drejtësisë

6 Views
In FANA TV

TIRANË- Ditën e sotme është zhvilluar seanca mbi rivlerësimin e gjyqtares pranë Gjykatës së Lartë, Mirela Fana.<br /><br />Komisioni i Posaçëm i Apelimit ka vendosur të lërë në fuqi pushimin e Vettingut duke lënë, gjyqtaren Fana larg sistemit të drejtësisë për 15 vite.<br /><br />Trupa gjykuese përbëhej nga Natasha Mulaj, relatorja Rezarta Schuetz dhe anëtarë: Albana Shtylla, Ardian Hajdari dhe Sokol Çomo.<br /><br />Gjatë seancës, gjyqtarja ka vendosur të mos jetë e pranishme në seancë dhe as të mos përfaqësohet nga një avokat.<br /><br />Gjyqtarja Mirela Fana dha dorëheqjen nga posti në Gjykatën e Lartë në janar të vitit të shkuar, pak përpara nisjes së procesit të Vettingut, me një akt shkresor pranë presidentit. Arsye e dorëheqjes sipas saj ka qënë thellimi i studimeve akademike. Por edhe pas dorëheqjes, Fana ka gëzuar statusin e magjistratit.<br /><br />Në seancën e parë të zhvilluar më 16 korrik sërish ish-gjyqtarja nuk ishte e pranishme në seancë dhe nuk kishte as një përfaqësues ligjor. Gjë kjo që e detyroi KPA të shtyjë vendimin për të për në ditën e sotme. <br /><br />KPK vendosi më herët të pranojë dorëheqjen e Fanës dhe për rrjedhojë ndërpreu Vettingun ndaj saj, por Komisioneri Publik, Florjan Ballhysa, e ankimoi vendimin në KPA. <br /><br />Sipas tij Fana përfiton çdo të drejtë si magjistrate pasi ka bërë dorëheqjen nga posti i anëtares së gjykatës së Lartë dhe jo i statusit magjistrate.

Show more
0 Comments sort Sort By

Up next

ኢንጂነር ስመኘው በቀለ መገደላቸውን ኢቲቪ አረጋገጠ Simegnew Bekele ETV report.
09 Jul 2019
ኢንጂነር ስመኘው በቀለ መገደላቸውን ኢቲቪ አረጋገጠ Simegnew Bekele ETV report.
ETIOPIX PRIME MEDIA · 1 Views